masszazsvarazskucko

Biztosan neked is volt az életedben olyan helyzet, amikor mantráztál bizonyos szavakat, vagy mondatokat. "Jól vagyok, jól vagyok, jól vagyok", "menni fog, menni fog, menni fog", "meg tudom csinálni, meg tudom csinálni, meg tudom csinálni" és ehhez hasonló mondatokat.

A mantráról azt tartják, hogy mágikus formula, vallásos szöveg, fohász, varázsige, vallásos misztikus mondat, szó vagy hang és valóban az, mert ha a fentiek egyikét, vagy bármely hasonló mantrát mondogattál már magadnak, akkor egy idő után észrevetted, hogy hatni kezdett. Jól lettél, lenyugodtál, elérted a kitűzött célt, stb.

A mindennapi életben használva csodásan el tudja csendesíteni az elmét. Azzal, hogy többször ismételsz egy szót, rövidebb mondatot vagy éppen egy hangot, létrehozol egy belső nyugalmi állapotot. Ahogyan ritmusosan ismételgeted, hatással lesz egész lényedre. A monoton mondogatás hatására lelassulsz belül és ezáltal kívül is.

 

Miközben folyamatosan használod a mantrát, érezni fogod, ahogyan megváltozik a rezgésed, egy teljesen más tudatállapotba képes elrepíteni. Kinyílsz a világ felé és olyan részeit figyelheted meg, amiről addig nem is tudtál. Mintha egy másik szemüveget kaptál volna.

Az interneten számos mantrát találsz, vannak olyanok, melyek hosszú percekig az OM (ejtsd: aum) hangot rezegtetik. Szinte az egész fogsorod belebizsereg, ahogyan lehunyt szemekkel, lelassított légzéssel csak ezt a hangot adod ki hosszasan. Szokták ezt a hangot a végtelen hangjának is hívni, amely együtt rezeg az Univerzummal.

De nem csak ilyen mantrák léteznek. Te magad is írhatsz bátorító szavakat, mondatokat magadnak, amiket adott helyzetben többször elismételsz. Vagy van néhány technika, amelyeknek megvan a maguk mantrája. Ilyen például a Ho’oponopono (helyesen, helyesen cselekedni) a hawaii megbocsátó szertartásban a „sajnálom, kérlek bocsáss meg, köszönöm, szeretlek”. Ahogyan a szavakból is látod, olyan helyzetekre szokták használni, amikor dühös vagy, frusztrált, vagy esetleg szégyent érzel. Vagy ott van az Access Consciousness mantrája: „az életben minden könnyedén, örömmel és ragyogva árad felé”.

Bármivel játszhatsz, a szavak energiájával, mint ahogyan az Access mantrája is, a dallamával, a ritmusával, azzal, hogy neked mit jelent, mit üzen, mi az ami feltölt, amit ha többször elmondasz egymás után, akkor megváltozik minden. Benned és ez által körülötted is. Mert a változás mindig belülről indul, soha nem kívülről.

A meditációknál, a megerősítéseknél is javasolni szoktuk, ahogyan most itt a mantrák készítésére igaz, hogy legyen pozitív. Ne tedd a mondatodba, a „nem” és a „nincs” szavakat, inkább használd a „nélküle” szót. Például a „nem félek” helyett, hogy „félelem nélkül”, vagy esetleg rögtön ugorj egy nagyon és mondd ki a „bátor vagyok” megerősítést :)

Az is szuper, sőt nagyon szuper, ha leírod a mantrádat egy kis papírra, vagy ragadós lapocskára és teleszórod vele a lakásodat, vagy tedd bele a naptárodba, a pénztárcádba, olyan helyekre, ahol esélyes, hogy egy nap akár többször is oda téved a tekinteted és emlékeztet a megerősítő mondatodra.

Én készítettem kis lapocskákat, köztük az Access mantrájával, lelamináltam őket és könyvjelzőként is használom. Valahányszor, amikor időm engedi, hogy olvassak és kinyitom a könyvet, elmondom néhányszor a lapocskán szereplő mantrát és máris valahogy könnyebb, örömtelibb és ragyogóbb minden :)

 © 2017-2024 EasyDesign®